Készülékvédelem

Hogyan védjem telefonomat?

Tok, képernyőfólia, készülék biztosítás, telefon baleseti asszisztencia és garancia

A mobilt mindenhova visszük, milyen bajok történhetnek vele?

Törés

A leggyakoribb a képernyő berepedése, eltörése. ami a telefonunkkal megtörténik. Ez olyan hiba, ami hosszú távon szinte mindenkivel előfordul, még akkor is, ha rendkívüli módon vigyáz a készülékre. Itt egy szerencsétlen pillanat akár 150 000 Ft-ba is kerülhet.

Hasonlóan gyakori a hátlapok berepedése. Sok telefon hátlapja is részben üvegből készül, így nem meglepő, hogy itt is gyakori a töréses sérülés. Amit sokan nem gondolnak, hogy egy hátlapcsere sok típusnál pl.: Apple gyakran ahhoz képest, hogy egy passzív borítóelemről van szó nem egy kis költségű javítás.

Elázás

Egy feldőlt tea nem csak a terítőnek nem tesz jót a mobilodnak sem. De sajnos egy váratlan zivatar esetén gyakran még a zsebünkben is elázhat. Az pedig, hogy a telefon a WC kagylóban landol sokkal gyakoribb esemény mint gondolnád. Sokan azt remélik, hogy vízálló készülék választásával ezt a kockázatot kivédik, de sajnos a vízállóság kisebb fizikai sérülések után gyakran megszűnik még olyankor is mikor jól látható külső sérülés nem történik. Így vízálló készüléked szándékosan sosem vidd vízbe!

Hangrendszer hibái

Bosszantó a mikrofonok és hangszódók meghibásodása. Ilyenkor vagy nem vagy rosszul hallunk vagy partnerünk nem hall minket. Mivel a mikrofonok és hangszórók rést jelentenek a készülék bevonatán, itt könnyebben éri őket sérülés. Fontos, hogy ne nyúljunk be ezeken a réseken éles hegyes tárgyal, még tisztítás okán sem, mert könnyen megsérthetjük ezeket az érzékeny alkatrészeket.

Alaplap problémák

A legkellemetlenebbek az alaplapi hibák, mely a fel sem bootoltól a valószínűtlen működésig terjednek. Ezen hibák esetén gyakran a készülék cseréje az egyetlen gazdaságos megoldás.

Hogyan védhetjük meg a mobilunka mi az igazi védelem?

Képernyő fólia

Csökkenti a képernyő eltörésének esélyét. Az általunk javított törött képernyőjű készülékek kétharmadán volt valamilyen képernyőfólia, így ez a megoldás bár csökkenti a kockázatot teljes védelmet nem biztosít.

Telefontok

Nagyon sokféle telefontok közül választhatunk. Ezek egy része jelentős mechanikai, esetenként víz elleni védelmet jelent, de jellemzően a védelem szintjének növelésével a készülék könnyű használhatósága csökken.

Készülékbiztosítás

Pénzügyi területről érkező megoldás, alapvetően a készülékben okozott károk megtérítésére. Gyakran együttműködő partnerek természetbeni javítással és bizonyos asszisztencia elemekkel is kiegészítik. Ez egy komplex pénzügyi és szabályozási háttérrel speciális jogi szabályozással rendelkező megoldás. A több együttműködő partner miatt általában drágább és jogilag mindenképpen komplexebb. A szolgáltató csak biztosítótársaság lehet megfelelő alaptőkével.

Telefon asszisztencia, baleseti garancia

Ez a megoldás a javítás és tanácsadás irányából induló megoldás. Egyszerűbb egyszereplős ezért általában olcsóbb megoldás. A szolgáltatás lényege a használható telefon folyamatos megléte. Elsősorban a javításhoz és az asszisztenciához műszakilag és kommunikációsan értő cégek adják, de itt is érdemes megfelelően stabil partner kiválasztása. A Pericon Electronics Kft. 100 millió Ft feletti alaptőkéjével a hatékonyságot és a gazdaságosságot egyszerre nyújtja ügyfeleinek.